Liturghia tinerilor la poalele Rarăului
Tinerii din mai multe şcoli ale oraşului Câmpulung Moldovenesc au format, de la sfârşitul anului trecut, Corul „Naşterea Maicii Domnului". În Duminica a II-a din Post, ei au oferit răspunsurile liturgice la Biserica „Sfântul Nicolae" din oraşul de la poalele Muntelui Rarău.
Disciplina religie şi dragostea faţă de Dumnezeu îi reuneşte în fiecare vineri seară la repetiţii pe copiii şi tinerii câmpulungeni în Biserica „Naşterea Maicii Domnului" - Capu Satului. Din luna noiembrie a anului trecut, profesoara de religie Marcela Norocel de la Şcoala Numărul 2 „George Voievidca" din Câmpulung Moldovenesc a format Corul „Naşterea Maicii Domnului". Ieri, 27 martie 2016, preoţii şi enoriaşii de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae" din oraşul de la poalele Rarăului, au avut bucuria de a ascuta glasurile tinerilor, care l-au slăvit pe Dumnezeu prin cântarea religioasă. Preotul paroh Ilie Macar a apreciat munca depusă de prof. de religie Marcela Norocel şi de preotul Constantin Norocel, slujitor în Parohia Capu Satului, care pun mult suflet în activităţile misionare desfăşurate prin implicarea micilor enoriaşi. În acelaşi timp, preotul Ilie Macar a menţionat că în 2016 Parohia „Sfântul Nicolae" îşi „va îndrepta atenţia asupra tinerilor, prin sprijinirea activităţilor culturale, educative şi misionare".
„Comuniune între preot şi credincioşii din biserică"
A urmat o scenetă susţinută de membrii corului tinerilor, la finalul căreia s-a cântat pentru toţi cei prezenţi „La mulţi ani". Activitatea de la Biserica „Sfântul Nicolae", intitulată „Biserica şi Şcoala, fundamente ale educaţiei", face parte din proiectul „Biserica din sufletul meu" al Patriarhiei Române. „Sceneta prezentată în faţa credincioşilor se numeşte «Recreaţia mare». Aceasta arată că unii copii mai impulsivi pot fi ajutaţi printr-o atitudine creştinească. În cadrul acestei scenete, s-au prezentat o scrisoare şi o rugăciune către Dumnezeu, scrise de către elevi", a amintit prof. Marcela Norocel. Alexandru Punei are 18 ani şi este fiu al Parohiei „Naşterea Maicii Domnului" - Capu Satului şi membru în corul tinerilor: „De-a lungul anilor, am învăţat ce înseamnă Biserica şi Dumnezeu. Prin participarea la repetiţii, am învăţat să-L slăvim pe Cel Preaînalt, prin aceasta creându-se o comuniune între preot şi credincioşii din biserică". Dragostea tinerilor din Corul „Naşterea Maicii Domnului" a fost răsplătită de parohia gazdă cu dulciuri. În vara acestui an, şcolarii vor merge într-o excursie documentară în Ardeal, unde vor cunoaşte tineri de vârsta lor cu care vor desfăşura diferite activităţi.