Liturghie arhierească în ajun de post la Mănăstirea Izbuc

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 03 August 2022

La Mănăstirea Izbuc, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, au liturghisit în Duminica a șaptea după Pogorârea Sfântului Duh, la Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ziua Înainte-prăznuirii scoaterii Sfintei Cruci.

Minunea vindecării a doi orbi și a unui mut din satul pescăresc Capernaum, „satul mângâierii”, a fost explicată celor prezenţi de către PS Părinte Episcop Nicodim al Severinului și Strehaiei, care a evidențiat învățăturile principale care se desprind din fragmentul evanghelic.

La finalul programului liturgic, PS Părinte Episcop Sofronie al Oradiei i-a îndemnat pe toți cei prezenți la practicarea constantă și intensă a Rugăciunii lui Iisus, cunoscută și ca Rugăciunea inimii sau Rugăciunea liniștirii, a isihiei, mai ales acum, în perioada celor două săptămâni de postire, o ocazie de a se apropia mai mult de Dumnezeu și de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și de a liniști viforul mulțimii gândurilor care tulbură sufletul și mintea.

În încheiere, arhim. Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc și exarhul mănăstirilor și așezămintelor monahale din cuprinsul Eparhiei Oradiei, a mulţumit ierarhilor pentru prezenţă şi cuvântul de învățătură și pentru efortul de a fi împreună-rugători și pelerini la Mănăstirea Izbuc în duminica premergătoare Postului Adormirii Maicii Domnului.