Liturghie arhierească în cea mai veche biserică de zid din Eparhia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 05 Septembrie 2023

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat dumini­că, 3 septembrie, la Parohia Băile 1 Mai, Protopopiatul Oradea, unde se află cea mai veche biserică de zid din Episcopia Oradiei.
Ierarhul a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie, sărbătorind în avans hramul Bisericii „Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

În cuvântul de învăţătură, Prea­sfinţia Sa a vorbit despre realitatea și iminența venirii „Stăpânului viei” pentru socoteala cea din urmă a roadelor. „Acesta e răspunsul lui Dumnezeu la răutatea noastră: dragostea. Este Bunătatea lui Dumnezeu care vine înspre noi și pe care suntem chemați să o primim, ba, mai mult, să fim soli în lume ai Bunătății lui Dumnezeu. Nu suntem noi judecătorii lumii, ci suntem chemați să fim ambasadorii păcii și ai iubirii sacrificiale a lui Dumnezeu pentru lume. (...) Încă este timp pentru curățire, pentru iertare, pentru mântuire”, a subliniat ierarhul.

Preotul paroh Florin-Toader Tomoioagă, cadru universitar la Facultatea de Teologie „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, a mul­țumit Preasfinţitului Episcop Sofronie pentru binecuvântarea arhierească și pentru bucuria de a sărbători praznicul Nașterii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ocrotitoarea istoricei biserici parohiale.