Liturghie arhierească în Parohia Marca, Sălaj

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 08 Aprilie 2024

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Marca, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, pr. paroh Ioan Iacob a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură și i-a oferit o cruce de binecuvântare.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Marca a fost construită în anul 1981, în timpul păstoririi pr. Ioan Păușan, iar lucrările de finisaj, de împodobire cu pictură și de înfru­musețare au fost finalizate de pr. Ioan Marian, în anul 1987, când a fost și sfințit de Preasfințitul Părinte Vasile Coman. Lângă biserică s-au construit casa parohială și un așezământ care cuprinde o capelă, o bibliotecă, un birou și sălile Muzeului etnografic, lucrări încheiate de pr. Ioan Marian și binecuvântate de Preasfințitul Părinte Ioan Mihălțan.

Din anul 2010, pr. Ioan Iacob a fost numit paroh al Parohiei Marca, iar sub păstorirea sa s-au renovat biserica și casa parohială, care au fost binecuvântate de Preasfințitul Părinte Petroniu.