Liturghie arhierească în Parohia Toaca, Protopopiatul Reghin

Un articol de: Oana Rusu - 16 Mai 2022

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat în Duminica a 4-a după Sfintele Paști în Parohia Toaca, Protopopiatul Reghin, unde a săvârşit slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, apoi a slujit Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Îndemnul meu final este să păstrați în inimă lumina zilei de astăzi, plecând de aici mai buni, mai nobili, mai evlavioși și mai hotărâți de a păzi cu sfințenie credința ortodoxă. Această credință reprezintă pentru noi, românii, un reazem puternic în lupta vieții și o busolă călăuzitoare pe marea existenței noastre pământești, drept care Sfântul Ioan Iacob Hozevitul zice: «Când valurile ame­nință/ Ca să scufunde luntrea mea/ În tine, sfânta mea credință,/ Mă sprijinesc de-a pururea»”.

Ierarhul a săvârșit, apoi, slujba de sfințire a noii capele mortuare din localitate, edificiu ridicat între 2019 şi 2020 prin contribuția credincioșilor și cu sprijinul Primăriei comunei Hodac. A urmat slujba de sfințire a casei parohiale, renovată și înfrumusețată în ultimii ani.

Pr. paroh Aurelian Tocheș a fost hirotesit întru iconom stavrofor, iar cei care au contribuit la înfru­musețarea lăcașului de închinare, a casei parohiale și a noii capele mortuare au primit diplome de aleasă cinstire din partea ierarhului.