Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Un articol de: Pr. Ionuț Alexandru Apostu - 12 Decembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit sâmbăta, 9 decembrie, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

Răspunsurile la strană au fost date de corul Școlii de muzică bisericească „Episcop Teodosie Atanasiu” și Corul „Sfântul Cuvios Antipa de la Calapodești” al Protoieriei Sascut, iar la final au interpretat o serie de cântece patriotice și colinde.

Ierarhul a binecuvântat toată suflarea prezentă, felicitându-i pentru organizarea acestui eveniment, dar și pentru dăruirea de care au dat dovadă și le-a vorbit despre impor­tanța dascălului bisericesc în viața unei parohii:

„Dascălul nu este oricine în biserică. Dascălul are un rol anume, el este cel care cântă. Dascălul este cel care îi îndeamnă pe credincioși la rugăciune. Dascălul este cel care îi coagulează pe toți în duhul rugăciunii.

Astăzi parcă îngerii din ceruri au venit și au cântat Liturghia, căci fiecare a alternat cumva cu sfinții care sunt zugrăviți în această catedrală, unde dăinuie duhul înaintașilor”.

La rândul său, părintele protopop Alexandru Grigoraș, coordonatorul Școlii de muzică a Protoieriei Sascut, a adus mulțumire ierarhului pentru arhiereasca binecuvântare și tuturor celor care s-au implicat.

În cadrul slujbei, teologul Mihail Grăjdeanu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Corbasca.