Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 01 August 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit duminică, 31 august, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la un Altar special amenajat în incinta Mănăstirii „Sfântul Ioan de la Suceava”-Catedrala Arhiepiscopală, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La momentul rânduit, teologul Alin Ciprian Baș a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei Arhiepiscopale.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă „Sfântul Ioan cel Nou” a catedralei, dirijată de pr. Ionuț Lucian Tablan Popescu.

La momentul împărtășirii clericilor, pr. Laurențiu Stamatin, inspector bisericesc al Centrului eparhial Suceava, a rostit un cuvânt de învățătură despre cele două minuni săvârșite de Mântuitorul, despre care s-a vorbit în Evanghelia zilei. Apoi, părintele stareț Serafim Gri­goraș i-a invitat pe cei prezenți la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu cu arhiereu, duminică, 7 august, precum și la hra­mul Schitului Ruși-Mănăstioara, prăznuit la 6 august.

La final, ierarhul a amintit și alte mănăstiri din eparhie care își sărbătoresc hramul: „Vă invităm și la hramul Mănăstirii Sucevița, și la hramul Mănăstirii Slatina. (…) În cadrul Sfintei Liturghii, am hirotonit în diacon pe un om de știință, biofizician. A fost și cadru universitar, acum este la Teologie și, desigur, vă întâlniți cu sfinția sa adesea la pangarul mănăstirii; el este cel care este responsabil de sănătatea celor care solicită ceaiuri și celelalte preparate naturiste”.