Liturghie arhierească la Chechiş, Maramureş

Un articol de: Andrei Fărcaş - 31 Martie 2018

Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat joi, 29 martie, Sfânta Liturghie a Darurilor înainte Sfinţite în biserica Parohiei Chechiş, Protopopiatul Baia Mare.

Din sobor au făcut parte Fabian Coroian, protopopul de Baia Mare, Vasile Marc, parohul din Chechiş, Dumitru Farcaş, paroh în satul Coaş, pr. Ştefan Clipei, fostul paroh din Chechiş. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul de Muzică Bizantină „Theologos" al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de arhid. Adrian Dobreanu, iar la priceasnă a cântat corul bisericii din Chechiş, dirijat cu Trupul şi Sângele Domnului.

În cuvântul de învăţătură, PS Episcop Iustin a arătat că postul adevărat este atunci când „trupeşte ne hrănim din roadele pe care le dă pământul şi pomii, iar duhovniceşte trebuie să realizăm un urcuş prin post, fapte bune şi milostenie". „Postul nostru nu este un proces de înfrumuseţare, nu este o dietă. Postul nostru are un scop, un rost şi un folos. Priveşte interiorul nostru, credinţa noastră şi fiinţa noastră, alcătuită din trup şi suflet", a spus ierarhul.