Liturghie arhierească la Fălticeni

Un articol de: Irina Ursachi - 30 Noiembrie 2021

Marți, 30 noiembrie 2021, Parohia „Sfântul Apostol Andrei”, păstorită de părintele Gheorghe Lungu din municipiul Fălticeni, și-a sărbătorit ocrotitorul prin slujire arhierească. Prea­sfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica din incinta Centrului social-filantropic al parohiei, binecuvântându-i și pe vârstnicii care locuiesc aici, dar și pe credincioșii veniți în număr mare să-l cinstească cu evlavie și bucurie pe Sfântul Apostol Andrei.

După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură în care a prezentat cele mai importante aspecte din viața sfântului prăznuit în această zi, făcând referire la chemarea Sfântului Andrei la apostolat, la virtuțile prin care s-a remarcat acesta, precum și la lucrarea prin care a ajuns Ocrotitor al României.

La momentul rânduit, teologul Andrei Buzilă a fost hirotonit diacon.

În cadrul parohiei funcțio­nează un centru destinat persoanelor vârstnice în care 24 de bătrâni beneficiază de servicii sociale și îngrijiri medicale.

Activitatea așezămân­tu­lui închinat Sfântului Apostol Andrei a fost extinsă, în această perioadă continuându-se lucrările în cadrul Centrului social „Sfânta Xenia”. Acesta va avea în compo­nență spații destinate găzduirii persoanelor fără adăpost, camere pentru pelerini, cabinete medicale, precum și alte spații necesare acti­vităților social-filantropice dedicate persoanelor singure și tinerilor.