Liturghie arhierească la hramul Schitului Băiţa, judeţul Hunedoara

Un articol de: Ziarul Lumina - 14 August 2015

Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Schitului „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nifon” - Băiţa, judeţul Hunedoara, care şi-a serbat hramul. La momentul potrivit, PS Episcop Gurie a hirotonit întru preot pe diaconul Florin Vasile Vasiu, cel care va păstori pe credincioșii parohiei cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” – Popești, Protopopiatul Deva. De asemenea, a fost săvârșită și slujba hirotoniei în treapta diaconiei a tânărului teolog Eugen Remus Mărtescu, pe seama parohiei cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” - Voia, Protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învăţătură, PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a vorbit cre­dincioșilor prezenţi despre ,,darurile minunate pe care le primesc sfinţii prin credința lor neţărmurită în învăţătura dătătoare de viaţă a Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos. Sfinţii, prin viața lor îmbunătăţită, devin moș­tenitori ai Împărăției Cerurilor și casnici ai lui Dumnezeu, mijlocitori pentru cei care îi cheamă în ajutor prin rugăciunile lor".

La finalul Sfintei Liturghii, PS Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor prezenți, îndemnându-i pe credincioși să fie următori Sfântului Nifon în năzuinţele lor spre mântuire, luându-l drept pildă de smerenie și de îndelungă răbdare și chemându-l în rugăciunile lor ca să fie mijlocitor pentru ei în faţa Mântuitorului Iisus Hristos. (Diac. Cristian Ţuţuroi)