Liturghie arhierească la Mănăstirea Bogdăneşti
Duminică, 24 iulie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Bogdăneşti.
Ierarhul a fost întâmpinat de copiii din sat cu flori, iar la poarta bisericii de soborul slujitor cu pâine şi sare. Înainte de săvârşirea Sfintei Liturghii, au fost depuse coroane de flori, din partea primarilor din zonă, la statuia voievodului întemeietor de ţară şi ctitor de mănăstire, Bogdan I. Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată pe o scenă special amenajată în curtea mănăstirii, iar răspunsurile la strană au fost date de corul bărbătesc al comunei Bosanci. În cadrul slujbei, a fost săvârşită şi o hirotonie întru preot. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Pimen a ţinut cuvânt de învăţătură şi a citit rugăciunea de dezlegare.
În continuare, a fost organizată o agapă frăţească la care au participat atât invitaţii, cât şi vârstnici aflaţi în grija căminului de bătrâni de lângă Mănăstirea Bogdăneşti.
Începuturile Mănăstirii Bogdăneşti datează din jurul anului 1363, când voievodul Bogdan I Întemeietorul, împreună cu Maria, doamna sa, zideşte aici o mănăstire - Bogdana, Schitul Bogdăneşti sau Bogoslovul, pentru a servi drept biserică domnească. Anul 1994 va aduce o nouă etapă în viaţa vechii mănăstiri. Credincioşii locului încep rezidirea Mănăstirii Bogdăneşti pe un nou amplasament, după ce în 1993 au marcat locul vechiului locaş de rugăciune prin înălţarea unei troiţe. În prezent, sunt zidite biserica, Aşezământul creştin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului“, turnul clopotniţă, chiliile, monumentul închinat primului ctitor, Bogdan Întemeietorul, şi agheasmatarul. Aşezământul filantropic „Acoperământul Maicii Domnului“ are în grijă peste 140 de persoane vârstnice care se bucură de hrană, adăpost, îngrijire medicală şi asistenţă duhovnicească. Preot slujitor al Mănăstirii Bogdăneşti şi director al căminului de bătrâni este părintele Gheorghe Loghinoaia.