Liturghie arhierească la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie, Mureş

Un articol de: Oana Rusu - 16 August 2021

De praznicul Adormirii Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhi­episcopul Alba Iuliei, a liturghisit la Mănăstirea Sânmărtinul de Câmpie, judeţul Mureş, cu ocazia hramului. Stareț al acestui așezământ călugăresc este părintele protosinghel Teodul Libeg.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Înalt­preasfinţitul Părinte Arhi­episcop Irineu a spus: „Îl avem pe Iisus Hristos Care marchează cu victoria Sa toate întâmplările lumii și ale istoriei. El rămâne cu noi până la sfârșitul veacului, așa cum ne-a promis. Când știm că lângă El se află o inimă de mamă, nu putem decât să fim optimiști și voioși. Acolo este Născătoarea de Dumnezeu, ocrotitoarea noastră. Ea este dintre noi, de pe pământ, rudenia noastră la ceruri. Nimeni - ca ea - nu vrea și nu poate să ne mân­gâie fruntea, să ne alunge tristețea și să prefacă lacrima noastră în surâs de fericire. Precum spune Sfântul Siluan Athonitul, Maica Domnului are milă de toți și-i miluiește pe toți”.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Sânmărtinul de Câmpie, veche de secole, a fost reînfiinţată după anul 1990, odată cu venirea aici a pr. Teodul Libeg. La puțin timp, a început ridicarea noului lăcaș de cult cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, târnosit de către Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu la data de 18 mai 2014.