Liturghie arhierească la o parohie misionară din Caransebeș

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 26 Ianuarie 2021

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a rugat în Duminica a 31-a după Rusalii împreună cu slujitorii și credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia a rostit și rugăciuni pentru eroii poporului român, făuritori ai Unirii Principatelor Române.

„Avem aici o biserică frumoasă care se pictează și sperăm ca în acest an sau cel târziu anul viitor pictura să fie finalizată, să revenim pentru a târnosi biserica și a sfinți pictura. Se cuvine să-l felicităm pe părintele paroh Laurențiu Iacob, care este și ctitorul acestei biserici, pentru că a preluat un șantier în desfășurare și s-a ostenit alături de credincioși să fie aici şi un locaș de rugăciune, dar și o comunitate harnică, activă și dinamică”, a subliniat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

La sfânta slujbă au fost pre­zenți mulți credincioși, dintre care, la momentul potrivit, copii, tineri, dar și adulți s-au împărtășit. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.