Liturghie arhierească și filantropie la o biserică din Brăila

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 30 August 2024

Parohia din orașul Brăila care îl are ocrotitor spiritual pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul s‑a aflat joi, 29 august, în zi de sărbătoare.

Hramul a început la această parohie încă de miercuri seara prin oficierea Vecerniei cu Litia şi a continuat joi, cu Utrenia și Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa credincioşilor din parohie şi nu numai.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop Casian a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul ca model de sfinţenie şi deschizător al căii îndreptării morale prin pocăinţă.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat importanţa reabilitării şi îngrijirii lăcașului de cult unde a slujit, cu o vechime de peste 100 de ani, aflat sub ocrotirea Înaintemergătorului Domnului.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiat un Parastas pentru vrednicul de pomenire Mitropolit Antonie Plămădeală al Ardealului, la împlinirea a 19 ani de la trecerea sa în veşnicie, precum şi pentru slujitorii, ctitorii şi binefăcătorii acestui lăcaș de cult trecuţi la cele veşnice.

Hramul parohiei brăilene a fost prilej de bucurie şi pentru 30 de elevi din municipiul Brăila, care au primit din partea ierarhului Dunării de Jos ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar şi alte daruri, procurate special în programul eparhial „Hristos în şcoală”, adresat copiilor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

În cadrul acestui program social‑filantropic, peste 3.300 de elevi sărmani din judeţele Galaţi şi Brăila primesc în aceste zile premergătoare începerii noului an şcolar, prin parohiile de care aparţin, ghiozdane complet echipate, în valoare de peste 330.000 de lei.