Liturghie arhierească și hirotonie la Catedrala din Caransebeș

Un articol de: Darius Herea - 17 August 2023

La sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caranse­beșului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din municipiul Caran­sebeș. În cadrul slujbei, ierarhul l-a hirotonit în treapta diaconiei pe teologul Daniel Sergiu Nap, care va primi darul preoției pe seama Parohiei „Sfânta Treime” din orașul Anina, Protopopiatul Reșița, jude­țul Caraș-Severin.

„Ne-am obișnuit, în ultimii ani, să săvârșim Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală în ziua de 16 august și să-i cinstim, prin rugăciune și cântare, dar și prin comuniune euharistică, pe cei care în 15 august 1714 s-au jertfit pentru credința în Domnul Iisus Hristos. Sfinții Martiri Brâncoveni sunt pentru noi toți un model de viețuire creștinească, un model de credință statornică și de jertfă supremă pentru credința în Hristos, pentru Biserica Mântuitorului, dar și pentru patria noastră. Întăriți fiind duhov­ni­cește, Îi mulțu­mim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră și încercăm ca, în continuare, să ne facem slujba deplin în această eparhie păzită de Dumnezeu”, a afirmat ierarhul în cuvântul său de învățătură.

La finalul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru mama Părintelui Episcop Lucian, trecută la cele veșnice în urmă cu patru ani, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului.