Liturghie arhierească și sfințire de clopotniță la parohia ieșeană Bordea

Un articol de: Pr. Silviu Cluci - 13 August 2021

Duminică, 8 august, Preasfin­țitul Părinte Nichifor Botoșănea­nul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie și sfințirea clopotniței Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Bordea, comuna Grajduri, județul Iași.

În semn de apreciere pentru efor­turile depuse la ridicarea clopot­niței, ierarhul l-a hirotesit pe preotul paroh Ionuț Balan întru iconom, oferindu-i bedernița ca semn distinctiv.

Parohia Bordea din comuna Graj­duri a fost înființată în anul 2003 și a funcționat ca filie a Parohiei Pădureni până la numirea ca paroh a părintelui Vasile Țarcă în anul 2007. Biserica parohială închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena a fost ridicată între anii 2008 şi 2010 pe un teren donat de o familie din localitate. În anul 2009 s-a început construirea și a unei case sociale cu apartament parohial.

La 24 octombrie 2010, Preafințitul Părinte Calinic Boto­șă­neanul, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a sfințit biserica și întregul complex parohial. Lucrările la complexul parohial au fost continuate din anul 2015 de părintele Ionuț Balan.