Liturghie la catedrala din Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 29 Aprilie 2020

În Duminica a 2-a după Paști, numită şi Duminica Sfântului Apostol Toma, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia și a rostit cuvântul de învă­țătură. 

Înaltpreasfinţia Sa a arătat că „în pofida încercărilor și suferințelor din această viață pământească, noi, creștinii, putem și trebuie să privim spre viitor cu încredere fermă în puterea infinită a Celui Ce a înviat și face toate lucrurile noi. Hristos, Biruitorul iadului și al morții, este Acela Care eliberează orice creatură de sclavia căderii. Prin Învierea Sa, El deschide calea spre a Opta Zi, spre Duminica fără asfințit, când pelerinajul omenirii va ajunge la sfârșit și - așa cum spune Sfântul Apostol Pavel - «Dumnezeu va fi totul în toate»”. 

De praznicul Izvorului Tămăduirii, ierarhul a liturghisit la Catedrala Arhiepiscopală, iar la finalul Sfintei Liturghii a oficiat slujba Aghesmei mici, ierurgie săvârșită în această zi în toate bisericile ortodoxe.