Liturghie și hirotonie în Eparhia Oradiei

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 10 August 2021

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat duminică, 8 august, în filia Moțești a Parohiei Valea de Sus, Protopopiatul Beiuș, unde a slujit Dumnezeiasca Liturghie.

Pasajul evanghelic din Duminica a 7-a după Rusalii a amintit de minunea vindecării a doi orbi și a unui mut din Capernaum (Matei 9, 27-35), despre care Prea­sfinţitul Părinte Episcop Sofronie a rostit un cuvânt de învă­țătură, subliniind importan­ța credinței, coordonată esențială a existenței umane, singura care oferă valoare și sens vieții omului. Preotul paroh Claudiu Liberț și-a manifestat recunoștința față de ierarh pentru binecuvântarea arhierească pe care a adus-o cre­dincioșilor filiei Moțești, la 20 de ani de la târnosirea lăcașului de cult al filiei, şi i-a oferit în dar o icoană. La praznicul Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, vineri, 6 august, Prea­sfințitul Părinte Episcop Sofronie s-a aflat în mijlocul obștii și pelerinilor Mănăstirii Izbuc, slujind Dumnezeiasca Liturghie.

La aceas­tă sărbătoare, ierodiaconul Onufrie Bara a fost hirotonit întru ieromonah, primind și hirotesia de duhovnic, iar monahul ­Arsenie Dat a fost hirotonit ierodiacon. În ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, 5 august, Preasfințitul Pă­­rinte Sofronie a vizitat Parohia Ora­dea-Nu­fărul I, unde a slujit Dumnezeiasca Liturghie cu prilejul serbării hramului principal al bisericii parohiale. Preotul paroh Liviu Ințe a mul­țumit ierarhului pentru slujirea arhierească cu ocazia serbării sfântului ocrotitor al parohiei.