Liturghie şi pomenire la Cimitirul Red din Oneşti

Un articol de: Pr. Daniel-Ionel Marari - 02 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, ieri, 1 noiembrie 2016, un sobor de preoţi oneşteni, sub protia părintelui arhimandrit Pimen Costea, Vicar administrativ, a oficiat prima Sfântă Liturghie la capela Cimitirului Red din municipiul Oneşti. În acest cimitir odihnesc peste 9.500 de creştini.

Sub protia părintelui arhimandrit Pimen Costea, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, preoţi din municipiul Oneşti, alături de părintele protopop Ioan Bârgăoanu, au săvârşit prima Sfântă Liturghie în capela Cimitirului Red din Oneşti.

La finalul Dumnezeieştii Liturghii a fost oficiată Slujba Parastasului pentru toţi cei adormiţi, pe care nu are cine să-i mai pomenească, şi pentru tinerii care au trecut la cele veşnice în incendiul de la Bucureşti de la Clubul Colectiv în luna octombrie a anului trecut.

În cuvântul rostit cu acest prilej părintele Vicar administrativ, Pimen Costea, a amintit: „Astăzi este o zi de înviere şi pentru noi, dar mai ales pentru cei adormiţi în acest cimitir, tocmai pentru faptul că Hristos Cel înviat din morţi este începătură pentru toţi cei adormiţi. Nu putem trece indiferenţi pe lângă mormintele lor fără a avea în sufletele noastre amintirea şi pomenirea lor. Tocmai de aceea am săvârşit Sfânta Liturghie şi am făcut pomenire pentru ca «Dumnezeul duhurilor şi a tot trupul» să le odihnească sufletele în loc luminat şi de odihnă“.