Locuințe pentru familii năpăstuite

Un articol de: Silviu Dascălu - 25 Ianuarie 2017

Trei familii cu mai mulți copii din Timișoara au primit zilele trecute ajutor din partea Arhiepiscopiei Timișoarei pentru a-și reclădi locuința mistuită de flăcări. La fel, o familie din Glodeni, județul Dâmbovița, a primit bani, materiale de construcție, mobilă și alimente din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei pentru a-și reface locuința care a ars în urmă cu câteva zile.

Biserica nu îi uită niciodată pe cei aflați în suferință și este alături de ei atunci când au nevoie. Așa s-a întâmplat și zilele trecute când, în două din eparhiile Patriarhiei Române, ierarhii și preoții s-au implicat împreună cu credincioșii pentru a ajuta câteva familii cărora le-au ars locuințele acum, în toiul iernii.

La Timișoara, Înaltprea­sfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a mers în mijlocul acestor familii din cartierul timișorean Freidorf imediat după incendiu, aducându-le mângâiere și spe­ranță.

Arhiepiscopia împreună cu ­Parohia Freidorf au oferit materiale de construcții, dar și meseriași pentru repararea instalației electrice și sanitare.

O contribuție bănească sub­stan­țială a venit și din partea ­Parohiei Timișoara-Freidorf.

Zilele trecute, Înaltprea­sfințitul Părinte Mitropolit Ioan a ajutat și o femeie cu patru copii care locuia într-un grajd de la marginea localității Comloșu Mare să se mute într-o casă normală, cu cele necesare traiului.

„Pe femeie și cei patru copii i-am găsit, la lumina farurilor de la mașină, la aproape doi kilometri de sat, într-un colț de grajd. Imediat i-am luat în mașină și i-am dus în sat, la căldură. Nu-i venea să creadă. Pe femeie am dus-o la magazin și am cumpărat tot ce-i trebuia, de la detergent până la fructe pentru copii. I-am spus preotului din sat ca până dimineață să găsească o soluție. Un cetățean avea o casă cu patru camere și 3.000 de metri pătrați de vânzare, iar a doua zi am cumpărat din banii bisericii locuința. Femeia s-a mutat cu copiii acolo”, a menționat chiriarhul Banatului.

Ajutor și pentru o familie din Arhiepiscopia Târgoviștei

Și în județul Dâmbovița a fost ajutată zilele trecute o familie care, la fel, a rămas fără un acoperiș deasupra capului din cauza unui incendiu.

Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, cu binecuvântarea Înaltprea­sfinți­tu­lui Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, preoții Parohiei „Sfântul Nicolae”-Andro­nești, Victor Drăghicescu și Daniel Bălăjel, împreună cu eno­riașii lor, au venit în sprijinul parohiei din Glodeni, care este implicată în ridicarea unei case pentru o familie din parohie căreia i-a ars locuința, oferind mobilă nouă, materiale de construc­ții și o masă caldă.

Parohia din Glodeni, prin implicarea preoților Viorel Mugurel Gheorghe, Dănuţ Vancea și Răzvan Gheorghe Gagiu, a Comitetului de tineret parohial, precum și a unor generoși voluntari, a organizat vineri, 20 ianuarie 2017, un bal caritabil în parohie, la care au participat și unii cunoscuți artiști populari, cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea familiei mai sus menționate și de a dota noua casă. În urma acțiunii filantropice a fost colectată suma de 6.250 de lei, bani care sunt utilizați pentru finalizarea construcției aflate în stadiul de finisare.

Reamintim că Parohia Glodeni și-a luat angajamentul ridicării unei case noi pentru familia năpăstuită din parohie, în timp de o lună, la acest nobil proiect contribuind enoriași, diferite firme din zonă, parohii învecinate, precum și Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei.