Locuințe reabilitate pentru familii nevoiașe cu sprijinul Asociației Vasiliada

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 09 Feb 2022

Asociația Vasiliada, organi­zație nonguvernamentală aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a participat în calitate de parteneră la proiectul „FACTIS - Fii actor pentru o comunitate transformată, integrată și sustenabilă!”, inițiat de Fundația World Vision România și derulat în localitatea Argetoaia din județul Dolj. În cadrul acestui proiect, al cărui obiectiv a fost „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea Argetoaia”, Asociația Vasiliada a desfășurat lucrări pentru îmbunătățirea condi­țiilor de locuire din 50 de gospodării, prin reparații, renovări, montare tâmplărie PVC, remedierea sistemului electric și a sistemului de încălzire prin montare de sobe și coșuri, cu implicarea voluntară a familiilor beneficiare, se arată pe site-ul mitropoliaolteniei.ro.

Proiectul „FACTIS - Fii actor pentru o comunitate transformată, integrată și sustenabilă!”, cofi­nanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 - Incluziune socială și combaterea sărăciei, s-a derulat pe o perioadă de 42 de luni, între 14.07.2018-15.01.2022. Asociaţia Vasiliada, iniţiatorul acestui proiect, a mai avut ca parteneri şi Primăria Comunei Argetoaia, Centrul romilor pentru politici de sănătate, Centrul de analiză și ino­vare economico-socială, Școala de arte și meserii Argetoaia şi Policy Center for Roma Minorities.

Acest proiect se înscrie în obiectivele Asociației Vasiliada de a veni în sprijinul comunităților și persoanelor aflate în diferite situații de risc social. De peste 20 de ani, a­sociația dezvoltă proiecte sociale cu scopul de a contribui la îmbună­tățirea calității vieții persoanelor aflate în dificultate, devenind una dintre cele mai reprezentative ­orga­nizații caritabile din Oltenia.