Lucrare despre viața unei parohii bucureștene în timpul pandemiei

Un articol de: Ștefan Matache - 23 Iulie 2020

La Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a fost publicat albumul „Biserica Albă din București. Dorul după Sfânta Liturghie. Viața parohiei în timpul stării de urgență și alertă la nivel național - COVID-19 (15 martie - 15 iunie 2020)”.

Albumul, structurat în texte și imagini inedite, se dorește o mărturie în timp despre identitatea Bisericii Albe din București și despre modul în care numeroși credin­cioși din parohie, din țară și din străinătate au receptat semnifi­cația acestui locaș de cult în viața lor, în contextul evoluției îngrijorătoare a epidemiei de COVID-19 din România și al reglementărilor de stat și bisericești, care au determinat săvârșirea, timp de două luni, a sfintelor slujbe în interiorul bisericilor, fără participarea cre­din­cioșilor, și apoi, timp de o lună, în exteriorul bisericilor, cu participarea acestora. 

În timpul celor trei luni, Biserica Albă a transmis on-line sfintele slujbe prin intermediul paginii sale de Facebook.

Albumul este întocmit de părintele prof. dr. Mihail-Simion Săsău­jan, parohul Bisericii Albe, și poate fi achiziționat de la pangarul bisericii sau comandată la adresa: contact@bisericaalbabucuresti.ro.