Lucrătorii sociali din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-au întrunit la Galaţi

Un articol de: Gabriel Molocea - 06 Octombrie 2012

La 4 octombrie 2012, Centrul de zi pentru copii „Sf. Spiridon“ din Galaţi a fost gazda întrunirii coordonatorilor centrelor sociale, a asistenţilor şi lucrătorilor sociali din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu săvârşirea Acatistului Sfântului Spiridon şi a Te Deum-ului de mulţumire, după care, sub preşedinţia Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos,  s-a trecut la dezbaterile propriu-zise.

După cuvântul de deschidere cu privire la importanţa acestei întruniri, Marian Zidaru, asistent social în cadrul Protoieriei Târgu Bujor, a prezentat un referat cu tema: „Asistentul social, model de slujire şi de dăruire în parohie - aspecte practice“. În cea de a doua parte a întrunirii au fost evaluate rezultatele activităţii de asistenţă socială din primele trimestre ale anului 2012, semnalându-se atât aspectele pozitive, cât şi cele negative, pe baza cărora s-a  revizuit şi elaborat o nouă strategie de lucru pentru următoarea perioadă.

Ca o încununare a celor expuse, Înalt Preasfinţia Sa a prezentat albumul „Faptele iubirii milostive“ apărut la Editura „Basilica“ a Patriarhiei Române, în care prin text şi mai ales imagine este evocată activitatea social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române. Întrunirea s-a încheiat cu o agapă oferită celor prezenţi în cantina socială a Parohiei „Sf. Spiridon“.