Lumina Sfântă oferită credincioșilor din Timișoara

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 06 Mai 2024

Credincioșii timișoreni au primit Sfânta Lumină în noaptea de Înviere de la Înaltprea­sfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a săvârșit slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timi­șoara, se arată pe mitropolia-banatului.ro.

Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă de o delegație a Patriarhiei Române, a ajuns sâmbătă seară, 4 mai, și în Timișoara cu o aeronavă. La Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Sfânta Lumină a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a împărțit-o, apoi, clericilor și delegațiilor din Arhi­­episcopia Aradului, Episcopia Caranse­beșului, Episcopia Hunedoarei și Episcopia Daciei Felix, se arată pe site-ul amintit. 

Dimineață, potrivit tradiției locului, Mitropolitul Banatului a săvârșit Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură în care a aprofundat înțelesurile duhovnicești ale Învierii Domnului: „Învierea este marele adevăr pe care îl mărturisim toți cei botezați în Biserica lui Hristos, în numele Sfintei Treimi. Strămoșii noștri de două milenii mărturisesc acest mare adevăr. Să-l facem cunoscut și noi tuturor semenilor noștri și să știe toți că Hristos S-a jertfit pentru toți și a înviat pentru toți. Biserica păstrează de două milenii cel mai bogat tezaur: Adevărul creației și al existenței noastre vremelnice pe pământ și veșnice în Împărăția lui Dumnezeu sau în împărăția osândei”.