Magneziul scade riscul de accident vascular cerebral

Data: 18 Ianuarie 2012

Cercetătorii suedezi susţin că magneziul din dieta zilnică poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. În cadrul unui studiu, cercetătorii suedezi au analizat datele privind starea de sănătate a circa 250.000 de persoane din SUA, Europa şi Asia, constatând o incidenţă scăzută de accidente vasculare cerebrale la persoanele care au consumat alimente bogate în magneziu (legume cu frunze verzi, nuci, leguminoase). Astfel, oamenii de ştiinţă au calculat că 100 de miligrame de magneziu suplimentar pe zi pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 9%. Nevoia zilnică de magneziu pentru bărbaţi este estimată la 400 de miligrame, iar în cazul femeilor la 300 de miligrame. Femeile însărcinate, persoanele cu un sistem imunitar slăbit şi cele vulnerabile în faţa afecţiunilor cardiovasculare au nevoie de cel puţin 450 de miligrame de magneziu pe zi.