Maica Domnului, bucuria mănăstirilor și parohiilor arădene

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 16 August 2023

În ajunul Adormirii Maicii Domnului, 14 august, Înaltprea­sfin­țitul Părinte Timotei, Arhi­episcopul Aradului, a săvârșit slujba Vecerniei cu Litia la Mănăstirea Arad-Gai, județul Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența nume­roșilor credin­cioși.

În ziua praznicului, Înaltprea­sfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea arădeană Hodoş-Bodrog, înconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoţi și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înalt­preasfinția Sa a vorbit despre „Corabia însuflețită”, arătând legătura credincioșilor care alcătuiesc Biserica cu Maica Domnului care-i ajută să ajungă la țărmul mântuirii, în Împără­ția lui Dumnezeu.

În cadrul slujbei, diaconul Romeo Cirț a fost hirotonit întru preot pe seama Parohiei Căpâl­naș, județul Arad.

Răspunsurile liturgice au fost asigurate de către părinții din ob­ștea mănăstirii și membrii Grupului vocal „Sfântul Ioan Hrisostom”.

Părintele protos. lect. dr. Nicolae Tang, în cuvântul de mul­țumire adresat chiriarhului arădean, a a­mintit că Înaltprea­sfinția Sa popo­sește de cel puțin patru ori pe an în Mănăstirea Hodoș-Bodrog, la marile prazni­ce, potrivit anotimpurilor, ritmând viața duhovnicească a mănăstirii, dar și a celor care vin în această mănăstire și ascultă cuvântul de învățătură rostit din locul unde au slujit vrednici ierarhi.

Tot în această zi de praznic, Înaltpreasfințitul Părinte Arhi­episcop Timotei a poposit în Parohia Firiteaz, răspunzând invitației părintelui paroh Cosmin Iordăchescu, unde a participat la slujba Vecerniei.
Înaltpreasfinția Sa a vizitat bisericile din parohiile Cruceni și Fiscut, care desfășoară lucrări de renovare.