Maica Domnului cinstită la Făleşti

Data: 10 Ianuarie 2024

Luni, 8 ianuarie 2024, a doua zi după Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când se sărbătoreşte Soborul Maicii Domnului (conform calendarului neîndreptat), Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Făleşti, păstorită de părintele paroh-protoiereu mitrofor Gheorghe Eşanu.

Preasfințitul Părinte Antonie, în cuvântul de învățătură rostit la sfârşitul Sfintei Liturghii, s-a referit la cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă şi necesitatea păstrării tradiţiilor ortodoxe şi româneşti.
De asemenea, i-a mulțumit părintelui Gheorghe pentru activitatea pastoral-misionară desfășu­rată în Fălești de la reactivarea Episcopiei de Bălți și pentru susți­nerea activităților Episcopiei de Bălți și l-a gratificat cu Ordinul Episcopiei de Bălți „Crucea băl­țea­nă pentru clerici”.

Părintele Gheorghe i-a mulţumit ierarhului pentru vizită, pentru binecuvântarea arhierească şi pentru distincție, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină la Fălești şi cu alte ocazii.