Mănăstirea Bujoreni, prezentată în cadrul unei expoziții din Lisabona

Un articol de: Ziarul Lumina - 10 Ianuarie 2018

O fotografie din interiorul Mănăstirii Bujoreni, judeţul Vaslui, a fost selectată pentru a face parte din expoziția „Fascinating Lighting”, ce va avea loc în perioada 11-13 ianuarie 2018, în Espaço Cultural Mercês din Lisabona, Portugalia, informează basilica.ro.

Fotografia a fost selectată în urma unei competiții internațio­nale online la care au participat peste 17.000 de fotografi.

Autorul fotografiei este ierom. Agatanghel Alexoaei de la Mănăstirea Bujoreni. Părintele Agatanghel se ocupă din anul 2007 de site-ul oficial al mănăstirii și de promovarea așezământului prin vederi și pliante.

Ierom. Agatanghel Alexoaei este slujitor la Mănăstirea Bujoreni din anul 2002. A absolvit Liceul de informatică „Grigore Moisil” din Iași și Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Pasiunea sa pentru fotografie s-a concretizat în mai multe proiecte ce vizează așezământul monahal în care este slujitor. O altă fotografie a mănăstirii a fost selectată anul trecut în competiția finală pentru secțiunea Aerial Photo a concursului de fotografie organizat de National Geographic.