Manifestările religios-culturale continuă la Biserica Icoanei

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 22 Feb 2018

Parohia Icoanei din Protoieria Sector 2 Capitală con­tinuă, până în 26 februarie 2018, cea de-a XI-a ediţie a mani­festării religios-culturale intitu­lată „Icoana - fereastră spre Dumnezeu”.
Între activități se numără și ex­poziția „Dumnezeu S-a mi­lostivit”, ver­nisată luni, 19 fe­bruarie, la Centrul cultural „Mihai Eminescu” al Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2.

Vizitatorii pot admira icoane pictate de copii în cadrul atelierelor de pictură ale unor parohii din Protoieria Sector 2 Capitală. 40 dintre icoanele expuse sunt creații ale copiilor înscriși la atelierul de pictură al Bisericii Iancu Vechi-Mătăsari, după cum ne-a declarat diac. Marian Vasluianu, slujitor al acestei parohii: „Anul acesta, în cadrul manifestării culturale «Icoana - fereastră spre Dumnezeu», copiii din cadrul atelierului gratuit «Sfântul Eustație» al Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari au venit cu 40 de icoane la această expoziție, pe care le-au lucrat cu multă dra­goste de Dumnezeu. Considerăm că acest vernisaj reprezintă o încununare a întregii lor munci pe parcursul acestor ateliere de pictură. Parohia Iancu Vechi-Mătăsari organizează în fiecare sâmbătă un atelier de pictură susținut de prof. Valeria Tofan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Acest atelier se adresează copiilor și ado­lescenților cu aptitudini artistice. Copiii participanți sunt împărțiți în grupe de vârstă și nivel artistic apropiate”.

Astăzi, începând cu ora 18:00, în Biserica Icoanei are loc o con­ferinţă susţinută de diac. prof. dr. Adrian Sorin Mihalache, de la Fa­cultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iaşi. Mâine, 23 fe­bruarie, la ora 11:30, va fi așezată spre închinare Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului nu­mită „Grabnic As­cul­tătoare”, dă­ruită de Mănăs­tirea Dochiariu din Sfântul Munte Athos Mănăstirii Lainici din județul Gorj. Pelerinii vor putea aduce cinstire și moaș­telor Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, Sfântului Sebastian și Sfinților Protasie, Chervasie, Celsie și Nazarie. De la ora 18:00, la Biserica Icoanei are loc o con­ferință susținută de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu.