„Marșul colindătorilor”, în Arad

Un articol de: Paula Barbă - 20 Decembrie 2019

Peste 100 de credincioși au participat la Arad, miercuri, 18 decembrie, la manifestarea religios-tradițională „Marșul colindătorilor”. Evenimentul a fost organizat de către membrii ASCOR Arad, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” Arad, Primăria Arad și Arhiepiscopia Aradului. Evenimentul a început la ora 17:00 la biserica Facultății de Teologie, cu Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, fiind prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. 

La finalul slujbei, studenții și credincioșii arădeni, împreună cu ierarhul, au plecat în marș pe traseul: biserica Facultății de Teologie - Catedrala Veche - Teatru - Primărie - Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”. Pe drum, crești­nii au cântat colinde, au aprins făclii și au purtat în mâini icoane. În timpul manifestării religios-tradi­țio­nale, au avut loc două opriri: la Catedrala Veche, unde s-au cântat colinde, și în fața Monumentului Eroilor, lângă primărie, unde s-a înălțat o rugăciune pentru cei care și-au dat viața pentru credința în Dumnezeu și libertatea neamului.

Ultimul popas a fost la Catedrala Arhiepiscopală, unde grupul de colindători a fost întâmpinat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei. După ce l-au colindat, Arhiepiscopul Aradului a rostit câteva cuvinte de mulțumire și de apreciere pentru marșul ce atrage atenţia asupra faptului că, dincolo de toate, în centrul sărbătorilor de iarnă stă Domnul Iisus Hristos.