Marșul pentru viață 2023 s-a desfășurat la București

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 25 Martie 2023

În București și în mai multe localități din țară și din Republica Moldova s-a desfășurat sâmbătă, 25 martie, Marșul pentru viață. Tema evenimentului din acest an, ajuns la a 13-a ediție la nivel național, se intitulează „Viitorul este pro-viață”.

În Capitală, evenimentul organizat de Aso­ciația „Studenți pentru viață” și de Asociația „România pentru viață” a adunat un număr mare de participanți și s-a desfășurat pe traseul Parcul Unirii - Parcul Tineretului. Marșul s-a încheiat cu recitalul „Live for life”, susținut de Iustina Irimia Cenușă. De asemenea, cei pre­zenți au putut asculta mărturiile unor invitați care au înțeles, din propria experiență, valoarea vieții.

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor începute încă din momentul concepției. Evenimentul a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum aproape 50 de ani, în Statele Unite ale Americii. Ulterior, de-a lungul timpului, au fost organizate marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America.