Marșul pentru Viață 2024, la Cluj‑Napoca

Un articol de: Darius Echim - 02 Aprilie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat sâmbătă, 30 martie, la Marșul pentru viață - ediția a 14-a, eveniment organizat la Cluj-Napoca de mai multe asociații creștine.

În fața Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a citit o rugăciune de binecuvântare și le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a subliniat că viața este un mare dar de la Dumnezeu pe care trebuie să-l prețuim. Ierarhul a mai vorbit despre importanţa, în societate, a manifestărilor care militează pentru viață.

Marșul pentru viață s-a desfășurat pe următorul traseu: Piața Avram Iancu - bulevardul 21 Decembrie 1989 - Piața Unirii - bulevardul Eroilor - Piața Avram Iancu. Participanții au fost însoțiți de Părintele Mitropolit Andrei.

După încheierea marșului, tot în fața Catedralei Mitropolitane, pentru a sublinia rolul și importanța manifestării, au vorbit mai mulți reprezentanți din partea unor organizații pro-viață. Printre aceștia s-au numărat: pr. Ioan Emilian Raza, de la Spitalul Universitar, Medicală IV, Cluj-Napoca și membru al Aso­ciației „Mama și Copilul” din Cluj-Napoca, Mihai Neacșu - Asociația Română „Focul Viu”, dr. Mirela Letiția Felderean, medic specialist neonatolog, Livia Boilă, psiholog, pr. Claudiu Melean, paroh la Biserica „Sfântul Ierarh Alexandru” din Cluj-Napoca și membru al Aso­ciației „Oastea Domnului” Cluj-Napoca, preşedintele Platformei Civice „Împreună” - filiala Cluj, Daniel Someşanu.

În cadrul evenimentului, artista Laura Dinu a susținut un concert special, în deschiderea căruia au prezentat un program artistic copii din cadrul Asociației „Oastea Domnului” Cluj-Napoca (coordonator: pr. Claudiu Melean), Grupul folk „Sunătoarea” și Grupul folk „Prieteni de poveste”.

Marșul pentru viață de anul acesta, cu tema „Construim împreună pentru viață”, a avut și scopul de ajutorare a Așezământului pentru copii „Sfântul Onufrie cel Mare” din Florești, județul Cluj, fiind inițiată o strângere de fonduri pentru construirea a încă două case.

Marșul pentru viaţă a fost organizat de Platforma Civică „Împreună” - filiala Cluj, Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan” Cluj-Napoca, ASCOR Cluj, ATCOR Cluj, Liga Stu­denților din Cluj, Asociația „NeamUnit” Cluj, Asociația „Mama și Copilul”, Asociația Română „Focul Viu”, Asociația „Societatea Femeilor Ortodoxe” Cluj, Organizația Creștină „Agape”, Asociația ortodoxă social-misionar-culturală pentru Rromi „Sfântul Moise Arapul”, Asociația „Prietenii Bisericii Studenților”, Asociația „Oastea Domnului” Cluj-Napoca, Asociația „Ruga” și Asociația Filantropică „Sfântul Onufrie”.