Marșul pentru viață la Buzău

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 28 Martie 2023

Cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, sâmbătă, în municipiul Buzău, s-a desfășurat a 13-a ediție națională a Marșului pentru viață, sub genericul „Viitorul este pro-viață”. Organizatorii locali ai acestui mare eveniment de susținere a vieții, cu o lungă tradiție în întreaga lume creștină, au fost, și în acest an, Fundația pentru copii „Sfântul Sava de la Buzău” și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR - ABV).

Marșul a reunit aproximativ 500 de buzoieni: tineri și bătrâni, copii și mame, preoți și enoriași ai parohiilor din oraș și din împrejurimi, care au pornit din Parcul Crâng și s-au deplasat pe bulevardele Nicolae Bălcescu și Unirii, cu o oprire la Catedrala copiilor „Sfântul Mucenic Sava”. De aici, participanții au continuat traseul până la Catedrala Arhiepiscopală „Înăl­țarea Domnului”, în curtea căreia s-au înălțat rugăciuni pentru ocrotirea mamelor, a copiilor și a poporului român.

La final, pr. prof. Mihail Milea, slujitor al Catedralei copiilor și președinte al Fundației „Sfântul Sava de la Buzău”, a rostit un cuvânt despre semnificația sărbătorii Bunei Vestiri și legătura evenimentului biblic cu cel actual - un marș despre conștientizarea societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor încă nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.