Mărţişoare filantropice în Parohia „Naşterea Domnului”
La Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului" din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, copiii de la Cercul de pictură al icoanelor pe sticlă, dedică luna februarie, la fel ca în fiecare an, activităților filantropice susținute din munca lor în cadrul atelierului de creație a mărțișoarelor, tradiționalul simbol al primăverii și al bucuriei la poporul român.
Cu câteva săptămâni înainte de sărbătoarea Mărțișorului, în fiecare vineri, de la orele 16.00, sub îndrumarea coordonatoarelor cercului, Georgeta Plăcintar, Sorina Haranguș, Ionela Szabo și a altor câteva credincioase, copiii de la Cercul de pictură al icoanelor pe sticlă, folosindu-și îndemânarea și creativitatea, creează din materiale diverse (flori, carton, neopreon, paiete, pene, scoici, materiale textile) mărţişoare unice.
Aceste creaţii sunt puse în vânzare în cadrul unui târg de mărțișoare care este deschis la Parohia „Nașterea Domnului" din cartierul clujean, Gheorgheni, pâna la 1 martie.
Fondurile bănești obținute vor fi îndreptate și de data aceasta spre Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești, judeţul Cluj. Ultima donație către acest centru a avut loc în luna ianuarie şi a provenit din vânzarea decorațiunilor de Crăciun. Mai multe case destinate copiilor aflaţi în dificultate se ridică în cadrul aşezământului social de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ din Floreşti.
Aceste ateliere, la care participă copiii din parohie, sunt un prilej pentru ei de a învăța că Biserica este, în primul rând, locul de rugăciune, de săvârșire a Sfintelor Slujbe și a Sfintelor Taine, dar și păstrătoarea de veacuri a tradițiilor poporului nostru. Copiii sunt chemați să ducă mai departe frumusețea și profunzimea credinței strămoșești și a meșteșugurilor vechi. De asemenea, cei mici, dar și cei mari, învață valoarea muncii individuale și în echipă, precum și virtuțile sufletului credinciosului, milostenia, facerea de bine, mult iubite și răsplătite de Domnul Iisus Hristos.