Mărturie continuă pentru protejarea vieții

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 01 Aprilie 2024

Cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, sâmbătă, 30 martie, în orașul Buzău, s-a desfășurat a 14-a ediție națională a Marșului pentru viață, sub genericul „Construim împreună pentru viață”. Evenimentul a fost organizat la nivel local de Fundația pentru copii „Sfântul Sava de la Buzău” și de Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe din Arhi­episcopia Buzăului și Vrancei (SNFOR-ABV).

Manifestarea a reunit câteva sute de participanți de toate vârstele, preoți și enoriași ai parohiilor din municipiu și din alte localități ale județului. Traseul Marșului pentru viață a început, la orele după-amiezii, de la Bisericuța „Sfânta Muceniță Filofteia” din Parcul Crâng și a continuat pe bulevardele Nicolae Bălcescu și Unirii, pe strada Obor și în Piața „Mitropolit Irineu Mihălcescu”, încheindu-se în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului”, în pridvorul căreia întreaga suflare a rostit rugăciuni pentru ocrotirea mamelor, a copiilor și a întregului popor român dreptcredincios.

La final, părintele Mihail Milea, slujitor al „Catedralei copiilor” și președinte al Fundației „Sfântul Sava de la Buzău”, a rostit un cuvânt în care a arătat faptul că nașterea de prunci este o binecuvântare a lui Dumnezeu pentru a asigura viitorul întregii omeniri și, în mod particular, al poporului nostru.