Mărturisiri vizuale despre satul românesc la Stockholm

Un articol de: Ștefania Coșuleanu - 19 Decembrie 2022

Expoziția artistei Corina Preda-Perianu, „Plaiul Soarelui - Mărturisiri picturale și grafice despre satul românesc”, a fost vernisată, recent, la galeriile ICR Stockholm, în prezența artistei și a curatorului Dinu Dunca. Organizată de firma de arhitectură Arkiland Landskapsarkitektur AB, în parteneriat cu ICR Stockholm, expoziţia reprezintă o privire ­retrospectivă asupra tra­­dițiilor românești şi include acuarele, pânze în ulei, pasteluri, desene în cărbune sau peniță. 

Lucrările prezintă peisaje și sate din România, alături de chipuri expresive ale unor bătrâni, figuri arhetipale ale satului românesc.

Născută la 16 septembrie 1963, Corina Preda-Perianu este absolventă a Academiei de Arte Bucureşti, secţia Pictură, clasa profesor Vasile Grigore, promoția 1995, şi autoare a mai multor ex­po­ziții personale municipale și naționale, dar şi participantă la expoziții colective și de grup, în țară și străinătate. A fost prezentă cu lucrări în colecţii particulare din SUA, Cipru, Franţa, Australia, Serbia, Israel, Germania, Japonia, Polonia, Republica Moldova, Turcia, Bulga­­ria, Suedia, informează icr.ro. Aceasta este prima expoziție a artistei în spațiul scandinav ­şi este deschisă până ­în 20 februarie 2023.