Maslu de obște la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

Un articol de: Irina Ursachi - 07 Aprilie 2021

În a treia duminică din Postul Mare, în 4 aprilie, începând cu ora 17:00, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, a avut loc Taina Sfântului Maslu de obște. Slujba, oficiată de Înaltprea­sfin­țitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, a fost săvâr­șită pentru primirea harului vindecării trupești și sufletești, precum și pentru dobândirea iertării păcatelor.

La eveniment au participat pre­oți slujitori de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, clerici din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și stareți și protoierei din cuprinsul eparhiei.

Ierarhul a înălţat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru sănătatea celor care au fost prezenţi, dar şi a celor ce se află în spitale sau în casele lor, pe patul de suferinţă. Mai mult, Înaltprea­sfinția Sa a citit și rugăciuni pentru dezlegarea păcatelor.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic le-a mulțumit credincioșilor pentru comuna rugăciune și le-a recomandat celor care doresc să aprofundeze înțelesul duhovnicesc al Sfintelor Taine să citească lucrarea Înalt­prea­sfinției Sale, „Despre Sfintele Taine și Ierurgii”. Ierarhul a subliniat faptul că Sfânta Scriptură arată că cele mai multe dintre minunile vindecărilor au avut la bază o credință puternică.

La final, părintele arhimandrit Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântare. Gândul de mul­țumire s-a îndreptat și către cei prezenți la deosebitul eveniment. În plus, şi-a exprimat dorinţa ca săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de obşte, în curtea mănăstirii, să devină o tradiţie în perioada posturilor, motiv pentru care Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic a anunţat că această Taină va fi săvârşită din nou în după-amiaza Duminicii Floriilor, în 25 aprilie.