Medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică

Data: 15 Iulie 2014

Olimpicii români au cucerit şase distincţii - o medalie de aur şi cinci de argint - la a 55-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 3-13 iulie în Cape Town, Africa de Sud. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, medalia de aur a intrat în posesia lui Ştefan Spătaru, laureat cu argint şi bronz la ultimele două ediţii, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Muscă, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru, elev la Colegiul Naţional „Lahovari“ din Râmnicu Vâlcea.

Echipa României a fost condusă de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universităţii Politehnica Bucureşti şi a fost însoţită de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu“ din Buzău, în calitate de coordonator al activităţii elevilor.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 557 de participanţi din 105 ţări. (Cristina Zamfirescu)