Membrele Societății Femeilor Ortodoxe din Episcopia de Bălți alături de pelerinii de la Iași

Data: 17 Octombrie 2024

Duminică, 13 octombrie 2024, cu binecuvântarea Preafințitului Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, un grup de doamne, membre ale Societății Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți, în colaborare cu Societatea Ortodoxă a Femeilor Române Iași, au participat, în calitate de voluntari, la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

În această zi de mare sărbătoare, membrele SFO Bălți împreună cu alți voluntari au distribuit ceai cald, un zâmbet și o vorbă bună pelerinilor care au așteptat ore în șir să o reîntâlnească pe ocrotitoarea Moldovei.

Această activitate a adus o mare bucurie doamnelor voluntare, care și-au dorit să fie parte a acestei mari sărbători, și au reușit să fie alături de credincioșii din toată țara.

„Ceea ce se întâmplă anual la Iași este o mare minune, lucru confirmat prin numărul mare de oameni aflați în rugăciune. Pelerinii care s-au închinat la sfintele moaște, deși foarte obosiți, aveau un chip luminat și senin. Dincolo de marile provocări ale vieții, credința și rugăciunea sunt caracteristicile definitorii ale românilor”, a menționat Liliana Lungu, președinta Societății Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți.

„Aducem gând de mulțumire doamnei Daniela Naclad, preșe­din­ta SOFR Iași, pentru oportunitatea de a participa la eveniment.

Cu speranță și nădejde înălțăm o rugăciune Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfântului Pantelimon, pentru pace și unitatea neamului. Le mulțumim pentru că ne ajută să împlinim misiunea societății noastre de a păstra vie flacăra credinței și de a aduce frumosul în sufletul aproapelui”, a mai men­ționat doamna Liliana Lungu.