Membrii ASCOR Alba, în Tabără de lucru la Mănăstirea Râmeț

Data: 20 Iulie 2019

În perioada 16-18 iulie a.c., mai mulți tineri din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia au organizat o tabără de lucru la Mănăstirea Râmeț. Astfel, aceștia au oferit ajutor obștii monahale greu încercate în urma incendiului produs în data de 5 iulie la una dintre clădirile anexe din incinta așezământului monahal. Sloganul taberei a fost: „Împreună pentru Râmeț. Haideți să ne mobilizăm și să dăm o mână de ajutor!”.

În acest scop, studenții au distribuit un mesaj pe rețelele de socializare prin care au adresat tuturor tinerilor invitația de a se alătura acestei acțiuni. De asemenea, la tabără au luat parte și câțiva studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Veliko Târnovo (Bulgaria), care sunt prezenți în România cu prilejul efectuării unui stagiu de pregătire în cadrul programului Erasmus.

În urma incidentului nefericit produs în urmă cu două săptămâni, vatra monahală de la Râmeț va beneficia de sprijin financiar din partea Arhiepiscopiei Alba Iuliei. De asemenea, Guvernul României a anunțat zilele trecute faptul că va acorda ajutor în regim de urgență pentru remedierea efectelor incendiului.