Mercurialul produselor de post în Piaţa Obor

Un articol de: Corneliu Ciocan - 27 Feb 2014

Vă prezentăm preţurile din această săptămână din Piaţa Obor. Ceapa verde costă 1 leu legătura. Se pot lua şi trei legături cu 2 lei. Usturoiul verde costă 1,5 lei, iar cel uscat, 7 lei kilogramul. Urzicile costă 15 lei kilogramul sau 5 lei punga de plastic plină.

Mărarul şi pătrunjelul verde costă 1 leu legătura, iar leuşteanul 2 lei. Ridichile roşii se vând cu 1 sau 2 lei legătura, în funcţie de mărime. Salata verde costă 2,5 lei căpăţâna dacă este din import şi 1,5 lei dacă e autohtonă. Prazul se vinde cu 3 sau 4 lei kilogramul. Spanacul frumos şi proaspăt se poate cumpăra cu 5 lei kilogramul. Loboda nouă se vinde cu 2 lei legătura.

Lăsând verdeţurile la o parte, celelalte legume au preţuri „de iarnă“. Roşiile au preţuri cuprinse între 6 şi 11 lei, ardeii se vând cu preţuri cuprinse între 8 şi 11 lei, castraveţii între 9 şi 10 lei, vinetele 10 lei, iar andivele 11-12 lei kilogramul. Ardeii iuţi ajung la 5 sau 6 lei kilogramul. Varza este mai ieftină în comparaţie cu anul trecut, adică 2-2,5 lei pentru un kilogram, iar cea roşie 4 lei kilogramul. Sfecla roşie costă şi ea 2,5 lei kilogramul. Morcovii au preţul între 2,5 şi 3 lei kg, iar albitura 5-6 lei. Cartofii au preţuri care variază între 2 şi 3 lei. Ceapa albă şi cea roşie sunt la mare căutare. Prima se vinde cu 2,5, iar cealaltă, cu 4 lei kilogramul. Fasolea uscată are preţuri între 11 şi 14 lei kilogramul. Ridichile negre costă 5 lei, iar guliile 6 lei kilogramul.

Dovleceii costă 6 lei, iar conopida tot 6 lei. Legăturile de cimbru, busuioc, salvie, tarhon sau mentă uscată se vând cu 2 lei. Broccoli se poate cumpăra cu doar 2 lei bucata sau 6 lei kilogramul.

Ciupercile de cultură, în funcţie de mărime şi calitate, costă între 6 şi 11 lei kilogramul. Varza murată se vinde cu 2 sau 3 lei kilogramul, în funcţie de mărime. Castraveţii muraţi costă 5 lei kilogramul, iar gogoşarii la oţet 8 lei. Măslinele, un aliment căutat în această perioadă, se vând cu preţuri cuprinse în-tre 13 şi 23 de lei kilogramul, în funcţie de calitate. Mălaiul costă 3-3,5 lei.

Borşul de putină se vinde cu 2 lei litrul. Grâul „arnăut“ pentru colivă costă 8 lei un kilogram, spre deosebire de cel, neales care a rămas la 2,5 lei kilogramul.