Mihai Eminescu comemorat la Montreal, Canada

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 16 Ianuarie 2024

În data de 15 ianuarie a acestui an, Mihai Eminescu a fost comemorat și la Montreal. În cadrul evenimentului, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul ortodox român al Canadei, a depus o coroană de flori și a săvârșit slujba Parastasului pentru odihna sufletului marelui poet.

Ziua Culturii Naționale a fost marcată, de asemenea, prin intermediul recitării unor poezii precum: „Rugăciune”, „Glosă” sau „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, de către prof. Dan și Dana Agrigoroaie și ing. Dan Constantin Mieilă, președintele Comunității Românilor din Monteregie (QC).

Ierarhul a fost însoţit de protos. dr. Maxim Morariu, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Sfinții Mucenici Epictet și Astion” din Saint-Hubert, și de vicepreședintele Consiliului parohial al catedralei, Cristian Geagiu. „După cum a ținut să arate primul ierarh al românilor de pe meleagurile canadiene, evenimentul face parte dintr-o suită de manifestări organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Canadei în aceste zile pe întreg teritoriul acestei țări, cu scopul de a conserva identitatea românească și de a-i ajuta pe cei de aici să redescopere actualitatea mesajului și a gândirii celui mai mare poet român”, ne-a transmis protos. Maxim Morariu.