Mii de credincioși la slujba de Bobotează de la malul mării

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 09 Ianuarie 2023

Peste 6.000 de credincioși au participat la slujba Sfințirii mari a apei săvârșită în Portul Turistic Tomis din Constanța în ziua praznicului Botezului Domnului. Înainte de această slujbă, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiu a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În continuare, clerul și credincioșii au pornit în procesiune spre Portul Constanța, unde a fost oficiată slujba Sfințirii mari a apei. Aici au fost oferite credincioșilor prezenți 150.000 de sticle cu Agheasmă Mare, pregătite încă din ajunul sărbătorii. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, ierarhul a vorbit despre darurile oferite oamenilor de Dumnezeu la această sărbătoare: „Boboteaza este un izvor de credință pentru că, în chip tainic, Hristos a intrat și astăzi în ape ca să le sfințească. Și astăzi Duhul Sfânt S-a pogorât în chip de porumbel, iar Tatăl ne-a grăit din cer, spunând: «Acesta este Fiul Meu iubit, întru Care am binevoit»”.

Conform tradiției, ierarhul a aruncat în mare trei cruci. Cei care le-au recuperat au fost felicitați și binecuvântați de Înaltpreasfinția Sa, care le-a dăruit câte o icoană.