Militarii americani de la Mihail Kogălniceanu şi-au lăsat familiile în Germania

Data: 13 August 2007

Batalionul 1 al Regimentului 94 de Artilerie al Armatei SUA a organizat o ceremonie de rămas bun la baza Strassburg Kaserne,, din apropiere de oraşul Baumholder, din vestul Germaniei, înainte de a pleca înspre baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, din România, relata, ieri, portalul online Stars and Stripes.

Batalionul 1-94 va fi desfăşurat la baza militară de la Mihail Kogălniceanu din Romania ca parte a primei rotaţii de personal din cadrul Joint Task Force-East, ce numără aproximativ 1.000 de militari americani din Armată, Marină şi Forţele Aeriene.

În România, cei 350 de militari americani din 1-94 vor rămâne timp de aproape 3 luni, până la sfârşitul lui octombrie, şi vor lua parte la exerciţii de infanterie mobilă, alături de forţe din România şi Bulgaria. Deşi familiile militarilor din 1-94 au rămas în Germania pe parcursul misiunii din România şi despărţirea a fost grea, în rândul lor domneşte un sentiment de uşurare. „Slavă domnului că nu pleacă în Irak“, spunea soţia unuia dintre soldaţi.