Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord la 3 decenii de la înființare

Data: 28 Mai 2024

Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord împlinește 30 de ani de la înființare. Cu acest prilej, în perioada următoare sunt organizate mai multe evenimente aniversare.

Proiectul „Concerte jubiliare - 30 de ani de misiune în Diaspora” reprezintă un omagiu adus valorilor și identității culturale românești, având scopul de a aduce împreună comunitățile românești din Germania, Austria și Luxemburg într-o atmosferă de bucurie și unitate la ceas aniversar.

Pentru a marca această aniversare istorică, Mitropolia va organiza o serie de evenimente religioase și culturale, inclusiv trei concerte jubiliare: două în Viena și unul în München.

Primul concert va avea loc în Viena, Austria, în 29 mai 2024, la Theater Akzent, adresându-se copiilor și tinerilor români și va avea ca pro­tagoniști Corul de copii „Maestra”.

Al doilea concert va avea loc în München, Germania, în data de 30 mai, la Biserica „St. Johann Baptist”, unde vor evolua Orchestra Simfonică a Operei Naționale București și Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale.

Al treilea concert, programat pentru 21 iunie, în Viena, la Wiener Konzerthaus Mozart-Saal, va readuce în fața comunității Orchestra Sim­fonică a Operei Naționale București și Grupul psaltic „Tronos”.

Sâmbătă, 1 iunie, la ora 9:00, la Biserica „St. Sylvester” din München (Biedersteiner Str. 1, 80802, München), va avea loc Sfânta Liturghie aniversară, cu participarea majorităţii ierarhilor Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi ai Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale, precum şi a clerului şi reprezen­tanților parohiilor Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, prezenţi la Adunarea eparhială.

Evenimentele sunt realizate cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi al Secretariatului de Stat pentru Culte.