Mitropolitul Banatului a donat o casă pentru o familie cu 11 copii

Un articol de: Pr. Dr. Ionel Popescu - 24 Mai 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a predat vineri, 20 mai, o casă cumpărată în localitatea Sacoșu Turcesc, județul Timiș, unei familii cu 11 copii din Chevereșu Mare.

Această gospodărie a fost achiziționată prin implicarea directă a Mitropolitului Banatului, sprijinit de Fundația „Filantropia” din Timișoara, și de credincioși cu suflet bun din Arhiepiscopia Timișoarei. Familia care a primit această donație locuia în Chevereșu Mare, în  condiții insalubre, fără a avea utilități, fiind practic la mila consătenilor, tatăl copiilor lucrând cu ziua pentru câștigarea existenței. De acum înainte părinții și copiii lor se vor bucura de o casă trainică, cu anexe și grădină și vor avea, în continuare, sprijinul Centrului eparhial și al Parohiei Sacoșu Turcesc. De asemenea, copiii au posibilitatea de a frecventa cursurile școlii gimnaziale din localitate.

Chiriarhul locului le-a oferit și o icoană a Maicii Domnului, de asemenea, au fost aduse și alimente necesare acestei familii nevoiașe. Apoi, ierarhul le-a oferit actul de donație. Părinții mărturisesc că prezența în mijlocul lor a Mitropolitului Banatului le oferă o nădejde că nu sunt singuri și că vor fi ajutați și pe mai departe, dacă aceștia își vor educa copiii, ducându-i la grădinița și școala din localitate.
Prin această faptă, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan continuă seria donațiilor de case către familiile nevoiașe din județul Timiș.