Mitropolitul Banatului a donat o casă unei familii cu cinci copii

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 13 Aprilie 2022

În pragul marelui praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, a auzit despre situația dificilă a unei familii nevoiașe de creștini și a dorit să îi ofere o mână de ajutor. Este vorba despre o familie cu multe lipsuri materiale din localitatea Șa­novița, aflată la 70 km de Timișoara, care se străduiește să le ofere celor cinci copii un trai decent și educație.

Pentru că aceștia nu aveau o locuință, ierarhul, cu sprijinul unor parohii și fundații bise­ricești, dar și al unor credincioși milostivi, a achiziționat și a donat familiei greu încercate o gospodărie formată din casă, anexe și grădină. Acest gest cu profunde înțelesuri du­hovnicești vine să schimbe viața familiei nevoiașe, care, prin gândul bun al chiriarhului, va putea asigura un trai decent celor cinci copii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Părinții sunt conștienți de valoarea educației și fac eforturi mari ca cei mici să frecventeze grădinița și școala din localitate. Un ajutor vine și din partea părintelui paroh Cristian-Bogdan Laichici, care are grijă de educația spirituală a acestei familii.

Pe întreaga perioadă a postului, acțiunile filantropice ale Arhiepiscopiei Timișoarei și ale Fundației Filantropia se îndreaptă, cu precădere, spre cazurile sociale grave, spre persoanele fără adăpost, spre familiile nevoiașe cu mulți copii, dar și spre persoanele ce suferă de afecțiuni medicale grave, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro.