Mitropolitul Banatului, la Mănăstirea Timișeni

Data: 30 August 2023

La praznicul Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, 29 august, Mănăstirea Timi­șeni, județul Timiș, cel mai mare așezământ monahal din Arhiepiscopia Timișoarei, și-a sărbătorit hramul.
În ajun a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litia, de către mai mulți preoți și diaconi, în frunte cu părintele arhimandrit Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Eparhia Timișoarei. Acesta a rostit și un cuvânt de învățătură pentru credin­cioșii prezenți.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită marți de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu mai mulți preoți și diaconi. În cuvântul de învățătură, chiriarhul a vorbit despre paza simțurilor și despre „cetatea” fiecărui om, care se află în cap, aluzie la faptul că Irodiada, deși putea să ceară orice cetate din împărăția lui Irod, a cerut „cetatea” Sfântului Ioan Botezătorul.

La final, ierarhul a mulțumit maicii sta­re­țe, stavrofora Casiana Șimon, obștii și pă­rinților slujitori pentru slujirea de zi cu zi din mănăstirea aflată aproape de Timișoara, se arată pe site-ul mitropolia-banatului.ro.