Mitropolitul Basarabiei s-a întâlnit cu noul secretar de stat pentru Culte

Un articol de: Silviu Dascălu - 05 Iulie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, s-a întâlnit marți, 4 iulie, cu noul secretar de stat pentru Culte al Guvernului României, Ciprian-Vasile Olinici, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

În cadrul discuțiilor, Părintele Mitropolit a evidențiat importanța susținerii acordate de Guvernul României și Secretariatul de Stat pentru Culte Mitropoliei Basarabiei, clerului și credincioșilor acesteia.

De asemenea, a exprimat recunoștința față de domnul secretar de stat și echipa Secretariatului de Stat pentru Culte pentru sprijinul oferit, care a contribuit la revigorarea vieții duhovnicești de pe malul stâng al Prutului. De asemenea, prin suportul financiar acordat, clericii și comunitățile adunate în jurul lor au posibilitatea de a organiza și desfășura acti­vități sociale, filantropice, misionar-pastorale, culturale și educaționale.

În contextul noii colaborări, ierarhul și-a exprimat dorința de a spori activitățile social-filantropice, de renovare sau construcție de biserici noi, precum și de a se îngriji de suplimentarea contribuțiilor salariale pentru clericii Mitropoliei Basarabiei.

La final, ca semn de apreciere și binecuvântare pentru activitatea acestuia în folosul Bisericii și al comunității ortodoxe din România și din diaspora românească, Părintele Mitropolit i-a oferit domnului Olinici o icoană cu Maica Domnului.