Mitropolitul Basarabiei și-a sărbătorit ziua onomastică

Un articol de: Silviu Dascălu - 18 Iulie 2021

Ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel după calendarul neîndreptat a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru credincioșii Mitropoliei Basarabiei, când Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului și Mitropolitul Basarabiei, și-a sărbătorit onomastica.

Momentul festiv a fost marcat în primul rând de rugăciune, Înaltpreasfinția Sa slujind Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău, păstorită de părintele protopop mitrofor Petru Buburuz, ne-a transmis părintele consilier Constantin Olariu de la Sectorul cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Chișinăului. Împreună cu Înaltprea­sfințitul Părinte Petru au slujit și Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și un sobor de preoți și diaconi.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Veniamin, care l-a și felicitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, urându-i ani mulți de arhipăstorie, sănătate, bucurii duhovnicești și mântuire.

Tot în această zi, și părintele protopop Petru Buburuz și-a sărbătorit onomastica. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Petru i-a oferit Crucea Mitropoliei Basarabiei, pentru râvna, dragostea, jertfelnicia arătată Bisericii. Tot cu acest prilej, părintele Viorel Cojocaru, slujitor la aceeași biserică, a primit ca distincție dreptul de a purta Sfânta Cruce cu pietre scumpe.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit un diacon care va sluji în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Mitropoliei Basarabiei.